Kleine afbeelding voor deze thema-pagina
 
 
 
Grote afbeelding voor deze thema-pagina
 
 

Psychotherapie

In de lichaamsgerichte psychotherapie staat de beleving van de cliënt centraal. De therapie gaat uit van de sterk helende werking van het zelf voelen, ervaren en doen. Naast de meer mentale functies van begrijpen, herinneren en denken. Het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk verbonden. Het lichaam is de spiegel van de klacht of thematiek.

Lichaamsgerichte Psychotherapie is heilzaam voor:

  • Stress- en spanningsgerelateerde klachten.
  • Relatieproblemen.
  • Werkproblemen.
  • Depressie en daaraan gerelateerde klachten.
  • Hoofdpijn.
  • Terugkerende klachten zonder direct aanwijsbare reden (denk aan: stijfheid in schouders of nek, kaakspanning, piekeren, vergeetachtigheid, niet lekker in je vel zitten....). 

Lichaamsgerichte psychotherapie ondersteunt je om je evenwicht te vinden en brengt je opnieuw in contact met jouw oorspronkelijke levendige en nieuwsgierige natuur.

'Loslaten geeft ruimte om toe te laten'

Door alsmaar door te gaan, kan het gebeuren dat je fysieke waarschuwingssignalen over het hoofd ziet. Het is belangrijk om af en toe stil te staan. Lichaamsgerichte therapie helpt je te erkennen en te accepteren wat je voelt. Het geeft rust en lucht op. Je gaat in je eigen tempo en met frisse energie weer verder.

Inzichten

Lichaamsgerichte psychotherapie is ook geschikt als ondersteuning in jouw bewustwordings-proces. Je wilt bewuster gaan leven en meer verdieping aanbrengen in je persoonlijke ontwikkeling. Je stelt je bijvoorbeeld vragen over het 'hoe en waarom' omtrent je gedrag. De werkwijze van de therapie geeft je inzicht hierin.