Kleine afbeelding voor deze thema-pagina
 
 
 
Grote afbeelding voor deze thema-pagina
 
 

Intake

Tijdens het intakegesprek staat de reden van je komst centraal.

We maken kennis en nemen de tijd om je reden van komst zo helder mogelijk te formuleren tot een werkbaar thema. Je medische achtergrond wordt hierin ook meegenomen. Je maakt alvast kennis met lichaamsgericht werken als dit nog helemaal nieuw voor je is. Het geeft je een idee of deze manier van werken je aanspreekt.

Traject

Het begeleidingstraject bestaat steeds uit blokken van vijf sessies en aansluitend een evaluatie.

Zo weet je waar je aan toe bent.

De therapie is maatwerk en afgestemd op jou. Het aantal sessies dat nodig is voor de therapie is dan ook per persoon verschillend. 

Als therapeut en cliënt werken we nauw samen. Een goed gevoel over en weer en je motivatie tot zelfreflectie zijn belangrijk voor een goede samenwerking.

'Waar je mee bezig bent, doen met je volle aandacht.'

Sessie

We werken altijd in het hier en nu en aan het einde van een sessie reflecteren we op de toepasbaarheid in het dagelijkse leven.

Inzichtgevende gesprekken, energetische- en ontspanningsoefeningen, je ademhaling, je stem en je lichaamshouding zijn de ingangen die gebruikt worden in de sessies. Zij zorgen voor jouw ervaringen en inzichten die de basis gaan vormen voor positieve veranderingen. Je gaat de signalen van je lichaam sneller herkennen en daarnaar handelen. Met meer lichaamsbewustzijn voorkom je klachten in de toekomst. Je staat met meer ontspanning in het leven!

Een sessie duurt 75 minuten en vindt gemiddeld 1 maal per twee weken plaats.